Even geduld
De Beer Verf

Deze site plaatst cookies. Maar, geen paniek: Je blijft anoniem

Cases

Arbodienst op de stoep, wat nu?

Arbodienst op de stoep, wat nu?

In iedere industrie speelt wetgeving een rol. Hoe groot of klein deze rol ook is, we moeten er rekening mee houden. Het is begrijpelijk, wanneer het gaat om een klein onderdeel binnen het bedrijfsproces, dat we hier weleens lichtzinnig mee omgaan. Totdat de inspecteur plotseling binnen staat en ons met de neus op de feiten drukt. Wat nu?

 

Onze vertegenwoordiger kreeg een dringend telefoontje. Een logistiek bedrijf had de arbodienst op de stoep gehad. De lak die gebruikt werd voor frames van stalen containers bevat CMR-stoffen. Dit zijn stoffen die schadelijke gevolgen kunnen hebben. Dit bedrijf had via een collega-bedrijf vernomen dat wij vaker in aanraking waren gekomen met dit soort vraagstukken.

 

Om het bedrijfsproces lopende te houden zijn we meteen met een CMR-vrije lak naar het bedrijf gegaan. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf op korte termijn geholpen is. Echter willen we voorkomen dat de klant in de toekomst nogmaals hiermee geconfronteerd wordt. Hierdoor hebben we een specialist op het gebied van CMR-stoffen meegenomen naar het bedrijf. Mede door deze samenwerking heeft het bedrijf een passende oplossing gekregen. De arbodienst is nu van harte welkom.