Even geduld
De Beer Verf

Deze site plaatst cookies. Maar, geen paniek: Je blijft anoniem

Actueel

Het stappenplan voor Beitsen!

Het stappenplan voor Beitsen!

Het verwerken van beitsen is nog altijd een ambachtelijk vak. Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels van bijvoorbeeld hout te beschermen en het oppervlak een mooi uiterlijk te geven.

 

In tegenstelling tot vernis en lak dringt beits gedeeltelijk in het hout. Beitsen zijn er om bescherming te bieden aan de vezels van het hout. Ook zijn er beitsen die alleen maar een kleurverschil, maar geen bescherming geven. Er zijn beitssoorten op water-, olie- en alcoholbasis. Bij transparante beitsen wordt gebruikgemaakt van verschillende kleuren om de suggestie van verschillende houtsoorten te geven.Alle houtsoorten kunnen worden gebeitst, al geven naaldhoutsoorten, door de aanwezigheid van hars, meer problemen dan loofhoutsoorten. Het is in alle gevallen belangrijk dat het hout goed wordt voorbewerkt door het glad te schuren en stof- en vetvrij te maken.

 

In de markt zien we veelal 3 procedures terugkomen in het verwerkingsproces, te weten; spuiten zonder navegen, spuiten met navegen en aanbrengen met de kwast. Hiernaast wordt bij het beitsen van parket een speciale procedure gevolgd, waarmee ook grote oppervlakken gelijkmatig en zonder overgangen kunnen worden gebeitst.

 

Soms worden er ook andere applicatietechnieken gebruikt, zoals het opbrengen en navegen van beits met een doek, dit is een veel gebruikte techniek om tot het juiste resultaat te komen. Al komt hier wel de kunde van de verwerker om de hoek kijken.

 

 

Helaas zien we vaak dat de geplande verwerkingswijze van de klant vaak niet overeen komen met de werkwijze waarvoor de kleur is ingesteld. Voorbeeld hiervan: een beits die is ingesteld om te spuiten zonder navegen, wordt bij verwerking met de kwast ongeveer tweemaal zo donker. Daarom is het zeer belangrijk dat de kleurdeskundige steeds rekening houdt met de juiste verwerkingswijze.

 

Om u hiermee te helpen hebben we een gratis stappenplan opgesteld. Met het stappenplan heeft u een houvast waardoor de kwaliteit van uw werk optimaal is. Op deze manier blijven we voldoen aan de verwachtingen van de klant.

 

Wilt u het stappenplan ontvangen? Mail dan naar verkoop@debeerverf.nl.