Even geduld
De Beer Verf

Deze site plaatst cookies. Maar, geen paniek: Je blijft anoniem

Actueel

Met gezond boerenverstand; laksystemen in de Landbouwsector

Met gezond boerenverstand; laksystemen in de Landbouwsector

Het zal u niet zijn ontgaan, maar het is hommeles in de landbouwsector. Een gewijzigd landbouwbeleid, protesterende boeren in Den Haag en nu zijn ook onze oosterburen aan het protesteren. Ondanks al deze gebeurtenissen zijn we het over één ding eens: we moeten onze boeren meer gaan waarderen. Ze voorzien ons van voedsel en laten we eerlijk zijn, Nederland zonder boeren is cultureel erfgoed dat verloren gaat. Hoog tijd om ze eens goed in de picture te zetten!

 

Om de boeren in volle glorie over de akkers te laten rijden hebben we ons assortiment uitgebreid met een Agro-lijn. Om u er een goed beeld van te geven starten we even bij de opbouw van een laksysteem voor de landbouwsector.

 

Primers

In de dagelijkse werkzaamheden hebben landbouwvoertuigen te maken met externe omstandigheden die invloed hebben op de lak van de voertuigen. Je kunt hier denken aan modder, ammoniak en water. Hierdoor is een primer nodig die o.a. voor corrosiewering zorgt. Daarbij is een uitstekende hechting en strak uiterlijk wenselijk. Hier hebben we verschillende primers voor die dat voor elkaar krijgen. Hier zal van tevoren wel eerst ontvet moeten worden. Daarnaast zijn de primers overspuitbaar na 30 minuten, waardoor de bewerking van de voertuigen geen tijdrovende klus is.

 

Hoogglans en zijdeglans aflak

U heeft binnen ons assortiment de mogelijkheid om de landbouwvoertuigen af te lakken in hoogglans en zijdeglans. Hierbij is het belangrijk dat de primer complimenterend is aan de aflak. We raden u dan ook sterk af om een laksysteem te kiezen dat uit verschillende merken bestaat. De kans is groot dat u niet het gewenste resultaat gaat krijgen. In ons assortiment hebben we o.a. een 2-componenten hoogglans aflak met een hoge mechanische en chemische bestendigheid, met zeer goed glans- en kleurbehoud. Ook bij het aanbrengen van de aflak is de juiste voorbehandelde ondergrond zeer belangrijk. Dit zien we in de praktijk nog te vaak misgaan.

Voor de zijdeglans hebben we o.a. een 2-componenten éénlaagsysteem van een polyurethaantype. Ook bij de zijdeglans beschikken de producten over een hoge mechanische en chemische bestendigheid, met zeer goed glans- en kleurbehoud. Hierin kan het ook als ondergrond fungeren aangezien het een actief anticorossiepigment bevat waardoor het geschikt is als éénlaagsysteem staal. Ook bij de zijdeglans willen we u erop attenderen dat de ideale hechting is op een goed voorbehandelde ondergrond of een zeer goed ontvette verzinkte ondergrond.

 

Lastige” markt

Doordat chemische en mechanische bestendigheid een belangrijk onderdeel is in de landbouwsector wordt dit vaak als ”lastig” getypeerd. Hopelijk hebben we u de indruk kunnen geven dat het ideale eindresultaat helemaal niet lastig te bereiken is. Laat u goed adviseren en volg de aanwijzingen op de beschikbare technische informatiebladen. Dan kunt u ook in de landbouwsector goed boeren.