Even geduld
De Beer Verf

Deze site plaatst cookies. Maar, geen paniek: Je blijft anoniem

Nieuws

Metaal conservering: eenvoud en kwaliteit!

Metaal conservering: eenvoud en kwaliteit!

Column – De vraag naar producten van metaal zal naar verwachting blijven stijgen. De Nederlandse metaalindustrie kan mede door haar sterke exportpositie hiervan profiteren. De afgelopen jaren is de metaalproductenindustrie sterk gegroeid zowel in productie als omzet. Ondanks deze positieve ontwikkelingen ontvangen we met regelmaat de meest uiteenlopende vragen vanuit de metaalindustrie. Met als belangrijkste vraag ; waar moet ik eigenlijk rekening mee houden?

 

Binnen de metaalindustrie vallen constructiebedrijven, bedrijven gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling en bedrijven actief in algemene metaalbewerking. In de praktijk zijn er 4 verschillende metalen in de industrie, te weten; edel, onedel, ferro en non-ferro. Zodra deze metalen worden geconserveerd ontstaan er veelal problemen als; corrosie, blistering, scheurvorming en verkleuring. Terwijl we de bedrijven in deze sector weinig kunnen verwijten. Er zijn namelijk zoveel factoren die het juiste eindresultaat kunnen beïnvloeden. De welbekende factoren zijn: temperatuur, oppervlakte voorbehandeling, vocht, trage droging en een complex verfsysteem. Is er geen één product die al deze obstakels kan omzeilen? Ja, dat is er wel!

 

 

Het heeft even geduurd maar er is een oplossing voor de bedrijven in de metaalbewerking. MCU-coatings heeft een 1-component vochtuithardende polyurea op de markt gebracht. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik vaak sceptisch ben zodra fabrikanten aankondigen dat ze een ”gamechanger” op de markt brengen. Vaak sterven deze dappere pogingen in schoonheid. Gelukkig is er nu een uitzondering.

 

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel factoren die invloed hebben op het eindresultaat. Vocht belemmert het contact tussen verf en metaal. Het gevolg is slechte hechting, ontstaan van onderkruip corrosie, vroegtijdig falen van het verfsysteem. Het product van MCU reageert met het vocht op het oppervlak. Dit resulteert in een groter contactoppervlak, betere hechting en vermijdt onderkruip corrosie.

 

Temperatuur is ook geen enkel probleem. Het MCU-product is verwerkbaar met een luchtvochtigheid 6-99%, hardt zelfs uit bij -15 graden en is na een paar minuten al resistent tegen damp en condensatie.

 

 

Ook het voorbewerken hoeft in dit geval niet uitgebreid te gebeuren. MCU heeft een goede hechting op minimaal voorbereide oppervlaktes. (ook op vers beton, na 8-10 dagen reeds te coaten) Het MCU-product is superieur voor het overschilderen van oude verven.

 

U zult vast denken: klinkt allemaal heel mooi, maar dan zal ik het wel op een speciale manier moeten aanbrengen. Dat is niet het geval. U gaat aan de slag met 1 component en 1 thinner. U heeft geen inductie tijd en geen potlife. En het is aan te brengen met kwast/rol en spuitapplicatie.

 

Te mooi om waar te zijn? Laat ons u overtuigen!