Even geduld
De Beer Verf

Deze site plaatst cookies. Maar, geen paniek: Je blijft anoniem

Actueel

Zomertip 3: Energiebesparing en een koele werkplek!

Zomertip 3: Energiebesparing en een koele werkplek!

Deze week mogen we weer spreken over tropische omstandigheden. Voor de pechvogel die nog geen vakantie heeft gaan het warme dagen worden op de werkplaats en/of kantoor. Dit geldt al helemaal als je bedrijf een plat dak heeft en mocht dit ook nog eens een donkere kleur hebben dan ben je al helemaal de pineut. Oh, jullie hebben airco’s? Ik vrees dat zij het ook niet voor elkaar krijgen om je van een koele werkplek te voorzien. Wat ze zeker voor elkaar krijgen is dat de energierekening hoger uit gaat vallen dan verwacht. Lijkt me geen wenselijke situatie.

Anticiperen op klimaatsverandering

 

Waar we in het verleden het vliegtuig in moesten stappen om het warme weer op te zoeken, hebben de laatste zomers aangetoond dat Nederland dit nu ook te bieden heeft. De verwachtingen zijn dan ook dat dit de komende jaren zo gaat blijven.

Bedrijven zijn hierdoor genoodzaakt om hier maatregelen tegen te nemen. Zo zien we bij verschillende klanten van ons dat ze de spuitwerkzaamheden in de ochtend doen en worden werktijden vervroegd zodat ze ’s middags eerder naar huis kunnen. Ook de aanschaf van airco’s is een veelgebruikte maatregel bij verschillende bedrijven. De installateurs werken zich een slag in de rondte en de winkels krijgen de airco’s niet aangesleept.

 

Installateurs van airco’s draaien overuren

 

Maar is dit nou de oplossing voor een koele werkplek? Moeten we ons huidig werkproces iedere zomer omgooien zodra de temperaturen gaan stijgen? Is er geen makkelijkere oplossing?

 

Ja, die is er!

 

Thermisch isolerende coating

De laatste jaren zijn de thermisch isolerende coatings zo doorontwikkeld dat het zorgt voor een ondoordringbare bekleding van je dak. Wanneer dit op de juiste manier wordt aangebracht is je dak ook nog eens waterdicht. Waar we in het verleden nog weleens bang waren dat deze laag zou gaan barsten door temperatuurschommelingen volgt het gemakkelijk de uitzettingen van de ondergrond dankzij zijn grote rekbaarheid. Dit noemen we thermoplastisch.

 

 

Gevelwerk

De thermisch isolerende coatings worden veelal ingezet voor daken, echter zijn er meerdere mogelijkheden met deze coatings.Met het thermisch isolerend pigment kun je ook damwanden in een donkere kleur afwerken zonder extreme warmteontwikkeling aan de binnenzijde van de gevel.Er is zelfs nog de mogelijkheid om eventuele lichtkoepels en lichtstraten af te werken met een lichtdoorlatende maar warmte-werende coating.

 

 

Eenvoudig aan te brengen

Thermisch isolerende coatings zijn eenvoudig aan te brengen. Afspuiten onder hoge druk is aan te raden om vuil, modder en mosaangroei te verwijderen. Veelal zal de ondergrond droog moeten zijn voordat je gaat beginnen. Als je de oppervlakte schoon en vrij hebt kun je de coating aanbrengen met borstel of rol. Is je oppervlakte groot dan wordt dit vaak gedaan met een spuitapplicatie op een droge eerste laag. Twee lagen aanbrengen is aan te raden. De tweede laag zal je moeten zetten op een droge laag om het gewenste eindresultaat te krijgen.

 

Waar bespaar je eigenlijk op?

De coating heeft een isolerende functie. Dit zorgt ervoor dat uw airco’s/ventilatoren minder moeten draaien. In sommige gevallen helemaal niet draaien. Onderzoek heeft uitgewezen dat de energiekosten met gemiddeld 25% verlaagd gaan worden als je deze coating aanbrengt. De witte kleur van deze coatings zorgt hier voor. Vaak staan er airco-units op het dak en bij een temperatuur van 30 graden door de omgevingslucht oplopen tot 70-80 graden. Door de witte kleur van de thermisch isolerende coatings blijft de temperatuur 30 graden. Hierdoor zullen de buitenunits minder hard moeten werken dan ze moeten doen bij een onbewerkt dak. Je werkproces kan onveranderd blijven. De extra personeelskosten die je maakt doordat je werknemers eerder beginnen verdwijnen hierdoor.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en we gaan samen aan de slag.